a to jakiś "odłam" innej bardziej znanej marki czy nowa marka :?:
Perypetie związane z zakupem nowej O2 i co z tego wyszło...
Zwiń
X
-
Perypetie związane z zakupem nowej O2 i co z tego wyszło...
Witajcie,
kiedy mniej wiecej miesiac temu Skoda wprowadzila niezle obnizki do cennikow, postanowilem sprzedac moje dwa uzywane pojazdy i zakupic wymarzona O2.
Auto mialo byc za gotowke bez zadnych kredytow (bo juz sa na co innego...).
Wychodzilo, ze jak sprzedam dotychczasowe wehikuly to stac mnie bedzie na O2 Mint 1.4... czyli na zolwia :-)
Niezrazony ostrzezeniami od kolegow z forum - nastawilem sie na taka Octavke....
W miedzyczasie mialem kilka propozycji zakupu aut uzywanych, jednak po pierwsze chcialem nowy woz, a po drugie gdy zaczalem ogladac uzywanego Golfa 1.6 z 2005 po tym jak sympatyczny sprzedawca zapewnial cytuje: "Stawiam na szale moj honor ze auto jest calkowicie bezwypadkowe" a na badaniu okazalo sie ze owszem Golf moze byl bezwypadkowy, do momentu....w ktorym dachowal (jak mozna czlowiekowi klamac prosto w twarz???) stwierdzilem ze tylko interesuje mnie pojazd nowy i tylko Skoda.
Poniewaz u dealerow w 3miescie nie ma mozliwosci przejechania sie O2 z 1.4 - wiec przejechalem sie Fabia 1.4 i nie byla to rakieta oraz VW Caddy (wersja osobowa) i to juz zupelnie byl slimak.... Wtedy zrozumialem ze Octavia II z 1.4 moze i jest fajna na miasto (choc malo niestety wcale nie bedzie palic), ale na trasie moge miec problem z wyprzedzeniem...i przegonic Daewoo Lanosa chocby i 1.5 bedzie raczej niewykonalne... Wiec troche to bez sensu. Zewnetrznie piekne auto, a w srodku slabe serduszko....
....no i zaczely sie wahania - co tu kupic - pomyslalem ze wezme 1.6 MPI, ale z drugiej strony to dobry jednak po prostu zwykly silnik.... No to poniewaz na forum mozna bylo wyczytac o nadchodzacym FL Octavii - postanowilem poczekac na 1.4 TSI, ale dalej nie bylem pewien czy po pierwsze dalej beda takie dobre ceny a po drugie akurat ten TSI jest ta wersja nieco zubozona bo pozbawiona kompresora.... i do setki ma prawie 10 sekund, czyli mniej wiecej tyle co moj poprzedni samochod - czyli fajnie ale nic nadzwyczajnego....
postanowilem wiec ze chyba kupie ... najtansza wersje Fabii (czyli bodajze Junior) i jak sie nieco wzbogace (a jakas tam na to nikla szansa w sumie jest bo intensywnie pracuje nad doktoratem z prawa karnego i szkole sie na posrednika w obrocie nieruchomosciami by uzyskac licencje w 2009 r.) to Fabke przekaze malzonce, ktora wlasnie robi prawo jazdy, a sam przerzuce sie na O2 z tym 1.4 TSI lub 1.8 TSI (mniam:-)
Dostalem od kolegow z forum bardzo dobre propozycje zakupu - i chcialbym wszystkim osobom chcacym kupic auto polecic tu dzialajacych sprzedawcow :-)
Jednak najbardziej chcialbym polecic kolege danielcio , ktory zaofeorowal mi najlepsze ceny zarowno na O2 jak i F2, i byly one tak dobre, ze pofatygowalem sie w niedziele z Gdanska do Krakowa i w poniedzialek odebralem nowa Fabke II 1.4 TDI w zaskakujaco milej cenie :-)
Zycze kazdemu aby byl tak profesjonalnie i zyczliwie potraktowany jak ja przy zakupie auta - w 100 % polecam wiec forumowicza danielcio ! :-)
Co do samej Fabki to na razie ujezdzam ją od 4 dni i jest rewelacyjna - jest juz 700 km na szafie :-) i szczerze ten pojazd polecam tym, ktorym nie jest potrzebne tak duze auto jak O2, lub po prostu maja mniej pieniedzy.
Mam tez taka niesmiala propozycje do naszych bossow forum - mianowicie - to forum jest moim zdaniem jednym z najlepszych forum motoryzacyjnych - jest zawsze sporo osob aktywnych i mnostwo potrzebnych informacji i swietna moderacja. Jednak czy nie byloby w sumie w pewien sposob dobrze, by np. zrobic tutaj dodatkowe miejsce (jak jest np. na forum kia ceed - gdzie forum tamto przeznaczone jest w 90 % dla milosnikow ceeda, ale takze jest miejsce dla innych pojazdow tej marki a nawet dla hultaja I30) dla uzytkownikow Fabii, Roomstera i Superba??? Zobaczcie ze na forum Fabii jest o wiele mniej osob, nie wspomne juz o Roomsterze czy Superbie - czy zatem nie byloby sensowne skumulowac tutaj uzytkownikow i milosnikow marki Skoda??? Oczywiscie z dominujaca pozycja milosnikow O2 (do ktorych tez naleze!). Dzieki temu to forum staloby sie ogolnopolska platforma milosnikow marki Skoda - kopalnia rzetelnych informacji, wymiany pogladow i opinii.
Przepraszam za tak dlugi post.
Jeszcze raz dziekuje wszystkim kolegom za pomoc przy wyborze auta, za swietne propozycje zakupu i za genialna oferte od danielcio .
pozdrawiam Was serdecznie z zimnego Gdanska,
ps. to moj pierwszy diesel w zyciu, moze ktos zyczliwy podesle jakis link z radami jak go traktowac, jaki stosowac najlepiej olej itp... ?
-
-
Zamieszczone przez marlej108ps. to moj pierwszy diesel w zyciu, moze ktos zyczliwy podesle jakis link z radami jak go traktowac, jaki stosowac najlepiej olej itp... ?
gratuluję zakupu, fotki mile widziane :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
gratuluje zakupu i szerokiej drogi
PS.
Prosimy fotkiScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
-
Rowniez gratuluje zakupu i bezawaryjnej exploatacji zycze
Co do podforow itp.itd. to czasem pisze sie tu o innych Skodach, a sa i ludzie, ktorzy maja tez inne auta, niekoniecznie Skody.
Zauwaz tez, ze jest osobny Superbclub.pl
Co do Fabii to jeszcze niema ale wiem, ze kilka miechow temu na naszym forum reklamowalo sie ogolne forum uzytkownikow wszystkich Skod
Niestety teraz niepamietam adresu. Moze ktos pamieta :?:
Pozdrawiam, szerokosci :twisted:
Komentarz
-
-
w sumie ja sie lapie do tych "innych"Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
-
Dzisiaj jak jechałem do roboty mijały mnie dwa składy oktawek II! Ktoś zasili w najbliższych dniach grono miłośników czeszek! Ładne toto, że hej !
[ Dodano: Pią 03 Paź, 08 11:50 ]
Zamieszczone przez AdamBCzyli co 90% forowiczów kupiło samochód u daniela?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108czy zatem nie byloby sensowne skumulowac tutaj uzytkownikow i milosnikow marki Skoda??? Oczywiscie z dominujaca pozycja milosnikow O2 (do ktorych tez naleze!).
gratuluje zakupu. sam czegos szukam dla mamy wiec moze przyjdzie czas ze sie odezwe do kolegi Danielcia.120,4hp/258Nm made by MT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalDziwne , że nie słyszałem że ktoś jeszcze u nas handluje autami na forum
Zakładam ze Danielcio to ten Pan Daniel z Inter Auto w Krakowie, którego poznałem podczas rozglądania się za OII?
Czy może ktoś potwierdzić albo zaprzeczyć ?
Pozdrawiam J.
Komentarz
-
-
djczas, Stasiu, ale co tu kryc??
Zamieszczone przez AdamBCzyli co 90% forowiczów kupiło samochód u daniela?
[ Dodano: Czw 09 Paź, 08 12:42 ]
orzel720, Ja naliczylem 4 juz prawie oficjalnych w tym, jeden dalej sie czai, do tego 2 z wymienionych 5 udaje, ze nie wie o co chodzi :evil:
Komentarz
-
-
Witam,
jako ze jakims cudem lapie internet za darmo bezprzewodowo w nowym mieszkaniu i ze mam chwile czasu postanowilem podzielic sie z Szanownymi Kolegami relacja z uzytkowania zakupionej Skody Fabia II 1.4 TDI (prawie Octavia... ;-)
Nie wiem jak zamiescic zdjecie, i zeby nie dublowac wpisow daje link do forum gdzie zamiescilem relacje z uzytkowania - moze sie komus przyda - Fabia jest rewelacyjna - podobnie jak Octavia :-)
Ps. zastanawiam sie czy nie bedzie jakos wyjatkowo glupio na Fabce wygladac naklejka OCP....
Zycze milego dnia i milej lektury - polecam Fabie TDI jako auto do miasta (np. 2 w rodzinie jesli juz jest Octa) - bo spisuje sie rewelacyjnie a ilosc spalanego paliwa jest zaskakujaco niska....
Komentarz
-
Komentarz